Theresia

Efterlyses: roliga helgsaker att göra med en bruten handled.
Efter ytterligare ett par dagar i gips har jag funnit fler saker som inte alls går att göra med en hand. 5. Spela Harry Potter-lego-spelet på min padda. 6. Fila naglarna på min högra hand (obs. vänster bruten alltså) (viktigt med den parentesen...). Har även insett att helgen kommer att bli väldigt seg nu när jag kan göra typ noll roliga saker över huvud taget. Tänkte att jag kunde ta mig tid att baka den här donut-kakan nedan. Köpte den för en dryg månad sen från Nordic Ware, men har liksom inte haft tid att inviga den (läs: är helt värdelös på alla former av köksaktiviter och tycker därav att det är ett fruktansvärt slöseri med min tid. Avundas bittert alla som kan sånt där). Inser dock nu att det troligen kommer att bli en nummer sju på listan. Så himla nöjd med livet. Asnöjd. Verkligen. Donut Pan 102 Bakform från butiken.
En liten begränsning.
Så vaknar man en upp efter en helg och de lättaste sakerna har kommit att bli små uppdrag. Tog mig ca 24h innan jag kom på hur jag skulle få av mig min bh och minst lika lång tid för att plasta in armen vid duschning. Har även hittat några saker som jag insett är helt omöjliga mig en bruten handled. 1. När man efter en natts sömn inser att täcket inte ligger ens i närheten av rätt (kan inget geni lösa det här banala, men i hög grad aktuella, problemet?!), och man ska skaka ut det så det ligger rätt igen. Helt omöjligt att göra med en hand. 2. Ta på sig en bh. Alltså när jag väl listat ut hur jag skulle få av den så var jag så nöjd att jag missade att jag aldrig skulle lyckas knäppa bhn igen, med bara en hand. 3. Knyta skor. Har inte ens försökt. 4. (Skulle vilja skriva något mer hälsosamt här men...) äta pizza. Mamma fick skära min pizza idag i småbitar.  Höjden av förnedring. 20140128-125922.jpg
Vad jag tror att ni kommer att se i vår&sommar.
Som den ständiga optimist jag är så ser jag alltid framtiden som ljus.. eh. I det här fallet är dock sanningen den att framtiden är bokstavligt talat ljusare, då vi väntar oss vår och sommar. Det första vårtecknet är såklart leverantörernas nya produktkataloger där vi även ser (inte helt oväntat) trenderna som kommer förgylla våra hem i framtiden. Av de danska leverantörerna (Lisbeth Dahl, Nordal, House Doctor, Bloomingville mm.) att döma kommer vi ännu inte göra slut med metallerna koppar och mässing, utan snarare ingå ett polygamiskt förhållande med de båda och även ta med silver in i umgänget. Vid ett närmare studerande så ser vi även att det kommer mer färg i butikerna nu i vår. Vilket iofs är samma sak varje år, men ändå. Nu i år domineras det dock av jordiga och smutsigare färger så som brunt, brandgult, mörkt lila, gammelrosa, mossgrönt och grått. Färgerna tycks ta sin plats på mer "naturliga" sätt så som i råa material, färgat glas, återvunnen plåt, föråldrade möbler mm. Med andra ord passar det sig inte med en knallrosa plaststol utan  du kanske kan få in lite färg på ett mer ödmjukt sätt. Japp, då har vi rett ut det där. Det verkar onekligen som om vi får se ännu mer industri ute i mellanmjölks-hemmen. Och koppar. Mmm. Min vän sa häromdagen att jag kunde bli glad för vad som helst så länge det var i koppar. Tror att hon har rätt. Om det inte hade varit helt sjukt opraktiskt så hade jag förmodligen sprayat mina kylskåpsartiklar i koppar också. Minns att jag var nöjd med det faktumet att mina naglar blev kopparfärgade vid senaste användning av sprayburkarna.  Borde överväga rehabilitering snart. 3 1 2Bilder från Pinterest.