Theresia

Mässing, marmor och stickat
1Höstnyheter från Mio nu. Sett samlingar av dessa på alla möjliga forum men ville göra mitt eget såklart. Besöker inte Formex i år så måste spana på nyheter på det vanliga sättet. Vilket också är kul. Och man ser ju vad jag dras till liksom. 1. Hushållspappershållare i mässing och marmor. Jag har den från Ferm hemma men den är trasig. Behlöver laga eller köpa en ny, och den här var ju billigare också. 2. Kudde med fint mönster. Skulle vilja ha på balkongen. 3. En mässingsask med marmorlock. Undrar hus många såna här olika burkar det finns. ca 100 000 gissar jag. 4. Den här ljusstaken har jag sett på en massa miljöbilder och den är tokfin faktiskt. Trots att den ser lite tråkig ut såhär.  5. Stickad kudde pga julig och fin. Vill julpynta nu. Direkt. 6. Bord i mässing och marmor som skulle vara världsfint som sängbord. Önskar mig nya sängbord. Men de här skulle inte få plats. Men ändå. Önska får man ju.
Stalker
1. Läs en bok som publicerats 2016. 2. Läs första delen i en serie/trilogi. 3. Läs en novellsamling. 4. Läs en bok som är mestadels blå. 5. Läs en bok med annat originalspråk än svenska eller engelska. 6. Läs sista delen i en serie/trilogi. 7. Läs en bok publicerad år 2005. 8. Läs en lånad bok. 9. Läs en bok som utspelar sig i en annan värld. 10. Läs en bok vars titel består av fyra ord. 11. Läs en bok med ett träd på omslaget. 12. Läs en bok med originalspråk på svenska. 13. Läs en bok som berättas ur minst två karaktärers synvinklar. 14. Läs en bok som kommer som film under 2016 eller 2017. 15. Läs en bok som har en hbtq-huvudperson. 16. Läs en bok på annat språk än svenska. 17. Läs en bok av en afrikansk författare. 18. Läs en tegelsten (=bok på över 500 sidor). 19. Läs en Nobelpristagare. 20. Läs en bok med mat i titeln. 21. Läs en bok vars titel består av ett ord. 22. Läs en bok med en namnlös berättare. 23. Läs en bok som utspelar sig i historisk tid. 24. Läs en deckare med kvinnlig huvudperson. 25. Läs en bok som utspelar sig under vintern. 26. Läs en debutroman. 27. Läs en bok som är mestadels lila. 28. Läs en bok med en dryck i titeln. 29. Läs en bok som har färre sidor än 300. 30. Läs en asiatisk författare. 31. Läs en bok som publicerades före år 1900. 32. Läs en bok från ett, för dig, nytt förlag. 33. Läs en lyriksamling. 34. Läs en bok med en ensam person på omslaget. Lars Kepler. Jag har läst många deckare och skräckromaner i mina dagar men den här toppar nog alla listor. Så. Himla. Läskig. Även lite mer positivt inställd till ljudbok efter den här pga bättre läsare och bättre bok och allt. Min tredje Kepler också men de tidigare har varit halvdana. Där här dock.. Om den filmatiseras kommer jag aldrig våga se den mvh tjej med mardrömmar för resten av livet ca.  35. Läs en bok av en författare du aldrig har läst tidigare.
Krom
2 (1)Det händer att man tilldelas en åsikt om att mässing bör vara "på väg ut" nu. Och fakta är ju att det redan förra hösten var krom som är det mest "riktiga". Jag är dock fortfarande omåttligt förtjust i guld och mässing så kan liksom inte låta bli att dra mig till det när det kommer till.. eh.. typ allt. Gjorde dock det här hopplocket från butiken och insåg att det kanske snart kommer att ändras ändå. Döfint ju med krom och silver och allt. Alla knoppar och handtag på bilden är från It's Design också.