Theresia

Allt som blir kvar
1. Läs en bok som publicerats 2016. 2. Läs första delen i en serie/trilogi. 3. Läs en novellsamling. 4. Läs en bok som är mestadels blå. 5. Läs en bok med annat originalspråk än svenska eller engelska. 6. Läs sista delen i en serie/trilogi. 7. Läs en bok publicerad år 2005. 8. Läs en lånad bok. 9. Läs en bok som utspelar sig i en annan värld. 10. Läs en bok vars titel består av fyra ord. Sandra Beijer. Gillade ju Sandras debutroman så himla mycket så blev hemskt fundersam över den här. Inte alls så imponerad faktiskt. Språket är såklart övermänskligt fint och man förstår ju feelbad-genre-diskussionen men tycker i övrigt att berättelsen var platt. Hade önskar mig någon form av kronologisk disposition för att hänga med, Matilda är alltigenom självdestruktiv och svag och karaktärslös, Simon ger mig våldtäktsvibbar och Miron är intressant men utvecklas aldrig. Men språket alltså. Värd att läsa bara för det. Lovar. Bildresultat för allt som blir kvar 11. Läs en bok med ett träd på omslaget. 12. Läs en bok med originalspråk på svenska. 13. Läs en bok som berättas ur minst två karaktärers synvinklar. 14. Läs en bok som kommer som film under 2016 eller 2017. 15. Läs en bok som har en hbtq-huvudperson. 16. Läs en bok på annat språk än svenska. 17. Läs en bok av en afrikansk författare. 18. Läs en tegelsten (=bok på över 500 sidor). 19. Läs en Nobelpristagare. 20. Läs en bok med mat i titeln. 21. Läs en bok vars titel består av ett ord. 22. Läs en bok med en namnlös berättare. 23. Läs en bok som utspelar sig i historisk tid. 24. Läs en deckare med kvinnlig huvudperson. 25. Läs en bok som utspelar sig under vintern. 26. Läs en debutroman. 27. Läs en bok som är mestadels lila. 28. Läs en bok med en dryck i titeln. 29. Läs en bok som har färre sidor än 300. 30. Läs en asiatisk författare. 31. Läs en bok som publicerades före år 1900. 32. Läs en bok från ett, för dig, nytt förlag. 33. Läs en lyriksamling. 34. Läs en bok med en ensam person på omslaget. 35. Läs en bok av en författare du aldrig har läst tidigare.
Mitt hjärta går på
1. Läs en bok som publicerats 2016. 2. Läs första delen i en serie/trilogi. 3. Läs en novellsamling. 4. Läs en bok som är mestadels blå. 5. Läs en bok med annat originalspråk än svenska eller engelska. 6. Läs sista delen i en serie/trilogi. 7. Läs en bok publicerad år 2005. 8. Läs en lånad bok. 9. Läs en bok som utspelar sig i en annan värld. 10. Läs en bok vars titel består av fyra ord. 11. Läs en bok med ett träd på omslaget. 12. Läs en bok med originalspråk på svenska. 13. Läs en bok som berättas ur minst två karaktärers synvinklar. 14. Läs en bok som kommer som film under 2016 eller 2017. 15. Läs en bok som har en hbtq-huvudperson. Christoffer Holst. Gullig och enkel romantisk roman som berättas ur två personers synvinklar. Tycker så mycket om det odramatiska i att huvudpersonerna är homosexuella och att det inte är en "kommaut-historia" utan bara två killar som blir kära typ. Dock superenkelt skriven och ibland lite skyndsam kan jag tycka. En del dialoger är också lite krystade och jag har svårt att relatera till det filmiskt romantiska pga är inte särskilt romantiska själv. Men i övrigt en mysig bok på alla sätt. Bildresultat för mitt hjärta går på 16. Läs en bok på annat språk än svenska. 17. Läs en bok av en afrikansk författare. 18. Läs en tegelsten (=bok på över 500 sidor). 19. Läs en Nobelpristagare. 20. Läs en bok med mat i titeln. 21. Läs en bok vars titel består av ett ord. 22. Läs en bok med en namnlös berättare. 23. Läs en bok som utspelar sig i historisk tid. 24. Läs en deckare med kvinnlig huvudperson. 25. Läs en bok som utspelar sig under vintern. 26. Läs en debutroman. 27. Läs en bok som är mestadels lila. 28. Läs en bok med en dryck i titeln. 29. Läs en bok som har färre sidor än 300. 30. Läs en asiatisk författare. 31. Läs en bok som publicerades före år 1900. 32. Läs en bok från ett, för dig, nytt förlag. 33. Läs en lyriksamling. 34. Läs en bok med en ensam person på omslaget. 35. Läs en bok av en författare du aldrig har läst tidigare.
Harry + London
Iförrgår bokade vi en resa (Ca 4 dagar efter vi hade tänkt att boka pga skjutafram-personer) (Straffade sig dock direkt då biljetterna sålt slut och det sög men löste sig ändå tillslut). Dock inte vilken resa som helst ju utan kanske den viktigaste i livet. Utan överdrift eh. Vi ska nämligen åka till London över nyårsafton och Pottra och allt!!!??!! Det var liksom hans idé i förra veckan att ba: Nu testar vi ett nytt nyårsfirande och åker till en asstor stad och ser världsfina fyrverkerier och bor på ett centralt fyrstjärnigt hotell och så får du Pottra lite också. Han alltså <3 Och jag är så himla peppad på allt det nu? Maximalt glad för att få åka till Harry Potters inspelningsplats såklart. Och att få se ett julpyntat London. Och för att få se fyrverkerierna vid Big Ben som ska vara som nyårsfirandet vid Times square? (obs, inte superglad för att fira nyår utan mina vänner dock) (eller att vi bara har handbagage = bara ett par skor i packningen) (eller att vi nu är svinpanka:')) Men allt som allt svinglad såklart. 1