Theresia

To Do List
Ludwig sa till mig i mellandagarna att vi är klara med vårat hem. Det var lite mer en fråga än ett påstående skulle jag nog säga, men ändå ville han undertycka att han kände att vi inte har så mycket kvar att göra i hemmet. Vilket såklart är fel. Som det mest konkreta bevis tänkte jag därav rada upp de saker som måste göras här. Så att han inte går runt och tror att det inte finns något kvar att göra liksom.
  • Sängbord Vi behöver verkligen nya sängbord då de vi har idag (två gamla äpplelådor) både är osmidiga, ostabila och samlar på sig massor av damm. Problemet är dock att de inte få vara för stora då utrymmet är minimalt. Hittade ett par hos Zara Home som var superfina och skulle nog få plats och så, men det är ett set om två och stör ihjäl mig på att de är olika höga? 
  • Fåtölj (och eventuellt även ny soffa) till balkongen Fåtöljen är nämligen trasig i hela sitsen och soffan är fel färg. Vi har tittat på att klä om soffan men känns lite överjobbat ändå faktiskt. Kanske köper ett par extra filtar och täcker den med? Fåtölj behövs dock oavsett. Vill ha en udda och fin i grått tror jag.
  • Köksstolar Sagt det (ca) 3 miljoner gånger men vi är för snåla (och fattiga) hela tiden.
  • Handdukar och en fluffig badrumsmatta till badrummet. Vi har så sunkiga udda handdukar hemma och jag tycker att det är fullkomligt vedervärdigt. Jag har en idé om handdukar som jag ska titta på, men då han har fobiska känslor inför att dela handdukar så måste vi ha en klar uppdelning. Och tanken på olika färger stör mig för mycket. Ni hör ju. Sånt himla smidigt par är vi. Bästa lösningen hade varit två badrum, men det är himla svårt att få in på våra 47m2. Eh. Angående mattan så har vi en som blir platt och äcklig och ful 2 sekunder efter tvätt. Jag vill ha en fluffig och mjuk en. Alternativt den här, men tror att den kommer se gul/smutsig ut?
  • Sänggavel Vi har två stora planscher med Yoko Onos bilder från Moderna Museet över sängen. Och de var vita ett tag. Nu är de gula. Gissar att det är en effekt av att solen, vilket eventuellt är svårt att förhindra, men så himla ofint? Ser skitigt ut. Funderar därför på om man ska byta ut dem mot en sänggavel och lite mindre tavlor?
  • Röja garderob och förråd Pga kaos. Skulle kunna räknas som städning men då de behövs köpas väggförvaringssystem så kvalade det ändå in här. 
  • Taklampa i sovrummet Jag såg vår taklampa utifrån innergården innan jul och insåg att den är så ful. Nu tänker jag på det hela tiden. Den sitter inte heller centrerad i rummet så det ser puckat ut att den är så stor också. Och ful.
  • Tv-bänk Idag består vår tv-bänk av 4st äpplelådor och det är förvisso fint men blir lite stökigt. Han vill hänga upp tvn på väggen och då skulle jag vilja ha något mer stilrent. Dock inte skandinaviskt som han vill utan kanske en cementskiva eller så för att få lite råare känsla. Han har tagit in så mycket skandinaviskt i vårt hem så måste sätta ner foten nu ju. Tyvärr innehåller den här punkten också ett inköp av en ny tv och ett mer diskret ljudsystem. Plus att vi då såklart skulle investera i en sån där ir-förlängare till fjärrkontrollen så att tv-boxen och sånt kan ligga gömt.  Vilket gör att vi aldrig kommer att ha råd. :-) :-)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress