Theresia

Min köksrenovering
Har ni koll på att jag jobbar med kök? Eller alltså, har ju min webbutik med beslag och köksdetaljer plus jobbar åt mina föräldrars grossistbolag som säljare. Och de är ju en leverantör till mig också så det blir ju nästan samma sortiment i båda företagen. Men åt dem besöker jag köksbutiker och snickerier och sånt och pratar om kök. Ja. Nifattar. Mycket kök blire i livet för mig. 
 
Ändrade i vilket fall min boendeplats 2013 (5 år sen exakt i 1 november!!) och köpte då min gulliga lägenhet på 47m2 med stora fönster och inglasad balkong. Har älskat den sen minut ett och kommer troligtvis aldrig att flytta. :-)

 
Men när jag hade bott här en liten stund så kände jag att köket var något jag verkligen ville göra om. Hittade bara den här bilden från mäklaren och den är inte döbra men man ser ju ändå. Luckorna var faktiskt gulare i verkligheten och eftersom att köket sitter ihop med vardagsrummet så blev det så himla ännu mindre när det var trä och svart och så i köket. Här är en planritning så ni fattar bättre hur det ser ut. 
 
 
 
 Ni ser ju. Inte så stort och så men ändå asbra planlösning tycker jag. 
 
 
Och såhär ser det ut idag. Minus att det inte är så rent just nu dårå. Det jag (vi... flyttade ju in en man här också en tid efter att mig. Ville alltså det, inte mot min vilja heh) har gjort är typ det här: 
 
  • Lämnade in mina luckor och lackade dem hos Järfälla Kök i Stockholm. Kunde såklart valt någon i Linköping men gillar Järfälla Kök och har bra kontakt med dem och så. Svinbra sak att lämna in luckorna istället för att byta faktiskt. Jag valde stockholmsvitt (NCS S0205y?) vilket eventuellt är lite för gult egentligen men det fungerade liksom bäst till resten av hemmet.

  • Målade kakel och snickerier. Av lathet och ekonomiska skäl målade en målare snickerierna i köket och kaklet vitt. Kaklet målades med en specialfärg för ändamålet såklart. Svinnöjd med det beslutet pga supersmidigt!!

  • Bytte ut bänkskiva, ho och blandare. Väntade faktiskt med det lite så det blev av först 2017 men det gjorde verkligen stor skillnad. Jag valde vit carrara-marmor på bänkskivan och har bara ångrat mig en gång. När den sprack. Mittitu. När vi skulle lägga dit den. Hade livskris då. Men försäkringsbolaget var gulliga och fixade en ny. Älskar drulleförsäkringar efter det. Blandaren i mässing från Tapwell är också en dröm. Plus diskhon i vit komposit från Franke. Inga svåra val direkt heh. 

  • Sist då. Handtagen. Hade handtag i mässing ett tag och har ju ändrat beslag ett antal gånger pga yrkesskada men är mest förtjust i de här kökshandtagen i mässing och cognac, så nu har de suttit här en stund. Det är alltså läderlindade handtag i mässing och läder i cognac. Rekomenderar starkt läderhandtag om man vill ha en detalj som är både fin och ger lite "värme" typ...? De är från min butik i vilket fall, som ni nog förstår. Och de finns här!! 
 
 
Så lite närbilder också. Som ni förstår är jag ju väldigt, väldigt nöjd med förändringen och har ändå inte gjort så himla mycket? Alla stommar, vitvaror, luckor, lådfronter, kakel och så är ju kvar. Tror eventuellt att det viktigaste var liksom att få den delen av hemmet vit så hela rummet vardagsrum/kök blev ljusare och upplevs större. Hade jag bott i ett lite större hem hade jag nog satsat på någon färg (helst grå!!) men i det här hemmet passar det bra med vitt tycker jag. Hursom. Det var min köksrenovering. Kul va. :-)